Over ons

SWS Cycling herbergt het officiële Belgische DT Swiss wheels service centerontwikkelt en verdeelt enkele van de beste fietsgerelateerde producten die beschikbaar zijn op de Europese markt.

Ons atelier herbergt het officiële Belgische service center voor DT Swiss wielen.

In datzelfde atelier worden SWS Wheels gebouwd op basis van eigen ontwikkelde velgen en componenten van de gerenommeerde Zwitserse fabrikant. Alle onderdelen en Swiss Eye producten zijn vanuit stock leverbaar, SWS Wheels worden op bestelling samengesteld volgens de specifieke persoonlijke voorkeuren van onze klanten.

Onze producten worden aangeboden via zorgvuldig uitgekozen detailhandels die dezelfde passie hanteren voor onze producten als onze oprichters.
Zoek hier een vakhandel in jouw buurt of contacteer ons om onze producten te verdelen in uw eigen zaak.

Kernwaarden

Kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid

Onze oprichters Kris Seminck en Kim Callebaut zijn uitermate kritisch voor alle producten die in eigen atelier worden gemaakt. Volgens datzelfde kwaliteitsprogramma selecteren zij voor u technisch hoogstaande producten en toeleveranciers op basis van kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Lange termijn partner

We willen een betrouwbare lange termijn partner zijn voor onze dealers door betrouwbare producten en service te leveren, duidelijk en correct te communiceren en afspraken te respecteren.

Geschiedenis

Wielerpassie en zin voor precisie

De oprichters zijn geboren en getogen aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Het beeld van de zwoegende Flandrien die het uiterste vergt van zijn materiaal, is Kris Seminck niet vreemd. Als jonge twintiger ging hij zich onder de naam ‘Seminck Wheels and Sportbikes’ toeleggen op het onderhouden en tunen van sportfietsen.  Niet veel later werd zijn expertise in het bouwen en onderhouden van fietswielen erkend door DT Swiss.

Vanuit hun expertise als DT Swiss service center ontwikkelden Kris Seminck en Kim Callebaut vervolgens een eigen kwaliteitsprogramma dat aan de oorsprong ligt van een volledige eigen wiellijn: SWS Wheels. Sinds 2014 is het gamma uitgebreid met sportbrillen van het Zwitserse Swiss Eye.

Voor ons is wielrennen
geen sport, maar een passie

Wil je meer weten over ons bedrijf of onze producten? contacteer ons

SWS-Cycling | Van der Nootstraat 6 | 9310 Moorsel | Belgium | +32 (0)475 58 49 37